Тенденции на онлайн търговията в България

Според данни на Националния статистически институт интернет търговията в България отбелязва средногодишен ръст от 20%. Очакванията и прогнозите са този дял да расте и в бъдеще

В сравнение с Европейския съюз, все още България реализира доста по нисък процент на онлайн продажби (според Евростат), но точните данни показват, че през 2013-та българите направили покупка онлайн се е увеличил на 683 хил. души.

Пазаруващите в интернет са нарастнали с почти 100% за период от 2 години ( през 2011-та те са били около 360 хиляди). Тези данни ясно очертават тенденциите за развитие на сектора.

През 2010 г. сумата е била средно по 3-4- лв., то през 2012 г. тя нараства до 70 лв. Данните за пазара са на база на наложения платеж, с който са заплащани стоките (данните са от Webit Digital Summit Bulgaria 2013* Павел Пенчев - прокурист на “Еконт Експрес” ООД.)

“Може би електронната търговия е най-малко засегнатият отрасъл от кризата, който при това непрекъснато расте”, според Теодор Павлович, който е от основателите на първите електронни магазини в Бълагария.( в. Труд  24.02.2013 21:28/Бизнес). Ето защо си струва да инвестирате в изработката на онлайн магазин

ПРЕДИМСТВА НА ОНЛАЙН ПАЗАРУВАНЕТО

Сертифициран Google Partner

Brandabout е сертифициран Партньор на Google.

Гаранция за качество на услугата, коректност и квалификация. 

Прочети още

Бизнесът трябва да е онлайн

image image